29 Mart 2008 Cumartesi

YENİ BİR ÜRÜN


PALET

100 % geri dönüsümlü bir üründür, Ağırlığı 6 kg oluklu mukavus kağıdından yapılmaktadır. ÖLÇÜLERİ 1.20 ye 80 dir , talep doğrultusunda istenilen boyutlarda üretilmektedir , deneme yöntemiyle yapılmış testlerde hareketli ve durağan olarak bir buçuk tonu rahatlıkla taşımaktadır.

Fiyatı 13-15 ytl aralığında olacaktır. 1 Euro paletin fiyatı yaklaşık olarak 25 ytl , ağırlığı da yaklaşık 25 kg civarındadır. Uçak taşımacılığında kilo başına para alındığından TERAKOT ltd in ürettiği palet , hem satış fiyatının düşeceği hem de kilo başı ödemede 19 - 20 kg fark nedeniyle daha az olacağından nakliye yapılan firmaya avantaj sağlayacaktır . Ham maddesi kağıt olan TERAKOT markalı bu palette femügasyon işlemine de gerek yoktur , yani ıspm - 15 belgesi olmasınada gerek yoktur . Kağıdın ham maddesi ağaç olmasına rağmen tahta paletlere nazaran çevreye zararı diğer paletlere oranla daha azdır yani tamamen çevre dostudur :) 2 ay önce faaliyete geçen ve kağıt tabaka üreten TERAKOT ltd şirketi tarafından Türkiyede ve Avrupada ilk kez diğerlerinden daha hafif ve fiyatı diğerlerine oranla daha düşük olan paletler üretilmeye başlanmıştır, nisan ayı ile birlikte pazarlamasına başlanılacaktır . İhracatçılar için hem maddi olarak hemde çevre açısından baktığımızda da manevi olarak avantajlar sağlamaktadır. Ayrıca bu paletler mal teslim alan bir firmanın paletleri stocklarda tutmaktansa geri dönüşümle değerlendirebilirler.Bu üründe hedef kitle anlaşıldığı gibi ihracatçılardır.

Kağıt palet daha öncede başka firmalar tarafından üretilmiş olmasına rağmen dayanıklığı bu kadar gelişmiş olan kağıt palet daha önce piyasada yoktur . Dolayısıyla piyasaya yeni bir ürün olarak pazara girecektir.

NOT:Sahsen gördüğüm paletin , kağıttan üretildiğini gördüğümde ilgimi çekti , bunun hakkında bilgi alıp sizlerle paylaşmak istedim , bilmiyorum ilginizi ne kadar çekecek ama pazarlama üzerine bloglar yazıyorsak , ürünün kalitesini ve sağladığı avantajları ve kişilere sunulan kolaylıkları ve kar ları konuşmamız gerektiğini düşünüyorum , yeni bir ürün farklı bir bakış açısı .

artık ilkler zamanı .. darısı yeni ilklere :))

Hiç yorum yok: